Praktisch

Alle praktische informatie over Arendonk Zingt & Swingt 2018 op één pagina. Hier lees je hoe je op het festival geraakt, waar en hoe je bonnen kan kopen en veel meer.

Tijdens het festival

Bonnen

Met één soort bonnen kan je op #AZS18 zowel eten als drinken kopen. Geen gedoe met verschillende soorten bonnetjes. Lekker handig!

De bonnenverkoop vind je direct rechts aan de inkom. Je kan er zowel met cash als met de bankkaart, Visa, Mastercard of Payconiq betalen. De slimmeriken kochten bonnetjes vooraf op onze website. Daar waren ze tot 10 mei namelijk goedkoper.

De verkoop van drank en eten is onze enige bron van inkomsten. Daarom is het niet toegestaan om eigen eten of drinken mee te brengen. We voeren daar controles op uit. Neem zo’n dingen dus gewoon niet mee en geniet er ‘s zondags rustig thuis van. We bedanken je vooraf al graag voor je medewerking.

Drinken

Aan elke toog vind je de nodige frisdranken, bieren, wijn en alcoholvrij bier. Dit jaar schenken we de frisdranken op algemeen verzoek opnieuw in kleine flesjes zodat ze extra fris en bruisend zijn.

In de Cocktailbar kan je terecht voor de beste en lekkerste cocktails. Je vindt ze dit jaar opnieuw tegenover de Cavabar.

In de Cavabar schenken we (verrassing) cava. Per glas of per fles, het kan allemaal. Je kan ook kiezen voor een pakketje met superlekkere hapjes. Helemaal samengesteld door onze cateringmadammen!

In de Speciale Bierenbar kan je dit jaar terecht voor Tongerlo Nox/Bruin, Duvel, Tripel d’Anvers, St. Bernardus 6, Geuze Boon, Arendonker Bruin, Pitbull 88, Keikop Tripel en Keikop Weizen uit een flesje. La Chouffe, Kasteelbier Rouge, Brugse Zot en Koninck krijg je er van ’t vat. In diezelfde bar vind je trouwens ook onze warme dranken, met of zonder een scheutje Whisky of Amaretto.

Eten

Blijf gerust op het festivalterrein eten. Ons cateringteam voorziet heel wat lekkere én verse maaltijden voor jullie. Dit jaar zijn er:

- Verse, zelfgemaakte loempia’s

- Smoutebollen

- Pannenkoeken

- Spaghetti

- Frieten, met of zonder stoofvlees

- Saté’s, curryworsten, vleeskroketten en sito’s

- Hamburgers

- Kipburgers

Omdat we alles zelf maken, hebben we de complete controle over de hoeveelheden, de prijzen en de kwaliteit. Je mag er dus zeker van zijn dat je van een lekkere, verse en portemonneevriendelijke maaltijd kan genieten.

Openingsuren

Vrijdag openen we om 19u30 en sluiten we om 2u00.

Zaterdag ben je terug welkom vanaf 13u30 en sluiten we om 3u00.

Zondag starten we om 10U00 (met de opkuis).

Toegankelijkheid

Een lichamelijke beperking hoeft geen reden te zijn om niet naar #AZS18 te komen. Er zijn namelijk heel wat speciale voorzieningen aanwezig. Zo zijn er:

- Parkeerplaatsen aan de Bemdhal (reserveer alsjeblieft op voorhand via een e-mailtje naar toegankelijkheid@arendonkzingt.be)

- Rijplaten waar de ondergrond instabiel is

- Een rolstoelpodium en projectieschermen aan de Mainstage

- Aangepast sanitair

Assistentiehonden zijn vanzelfsprekend ook welkom op het terrein. Zorg er, met een jasje, beugel of speciale riem, wel voor dat ze ook zo herkenbaar zijn.

Vestiaire / Lockers

We voorzien dit jaar opnieuw lockers. Je vindt ze rechts van de hoofdweg, vlak voor je het terrein op gaat.

Voor 4 euro (1 dag) of 6 euro (2 dagen) krijg je een kastje met sleutel ter beschikking. Je mag daar dan zo dikwijls als je zelf wil iets uithalen of insteken.  Bovenop de prijs betaal je een waarborg van 5 euro. Die krijg je terug als je de sleutel van je locker terug inlevert.

Let op: voorzie cash geld om je locker te betalen. Om praktische redenen kan je daarvoor namelijk niet betalen met een bankkaart of bonnen.

Liedjesbundel

Tijdens beide festivaldagen kan je bij de infostand een liedjesbundel krijgen. Daarin staan  de liedjesteksten van elk nummer dat de koren zullen zingen. Wil je dus een poging doen om letter voor letter mee te zingen met de koren, dan kan dat!

Alcohol

Ben je tussen 16 en 20 jaar en drink je graag een glaasje alcohol op #AZS18? Dan raden we je aan om je identiteitskaart mee te brengen. Kom die even één keer aan ons tonen aan de infostand (tegenover de bonnenverkoop) en dan krijg je van ons een polsbandje.  Doe dat bandje aan en dan moet je aan de toog niet elke keer je leeftijd aantonen.

We maken, zoals wettelijk voorzien, een onderscheid tussen +16 en +18.  De eerste categorie krijgt alle dranken aan de gewone togen én in de Cava- en Speciale Bierenbar. De Cocktailbar is enkel voor al wie ouder is dan 18 jaar.

Let op: heb je geen identiteitsbewijs (met foto en geboortedatum) bij, dan krijg je geen polsbandje en dus geen alcoholische drank aan de toog! Uiteraard behouden wij altijd het recht om je geen alcohol te schenken als je al boven je theewater bent of uit veiligheidsoverweging.

Roken

Er geldt een wettelijk rookverbod op de Bemdstage, de Mainstage en in de Cava- en Speciale Bierenbar.  Er hangen voldoende pictogrammen op om je daarop attent te maken. Er zal op de naleving daarvan toegekeken worden. Een overtreding kan leiden tot verwijdering van de festivalweide. Boetes door de officiële instanties zijn ook een mogelijkheid.

Naar het festival

De festivalactiviteiten zijn verdeeld over de Bemdhal, de terreinen rondom en op de Bemdweide. Maak je dus geen zorgen dat je geen plaatsje vindt. In de tent of in de Bemdhal kan je meezingen, supporteren en volop uit de bol gaan bij de groepen of DJ-acts.  In de Cava- en Speciale Bierenbar kan je dan weer rustig in tuinstoelen zitten en genieten van bubbels of iets sterker. Op het grasveld kun je rustig luieren en aan de eetstanden iets lekker uitkiezen om te smullen.

Adres

Bemdweide
Diepenbeemd 14
Arendonk

Open in Google Maps

Te voet

Kom je niet van al te ver? Dan raden wij dit vervoermiddel heel hard aan! Langs de Torenstraat, Diepenbeemd, Gildenstraat of langs de jongenschiro (Kerkstraat 38) kom je vanzelf op de Bemdweide terecht. De ingang van het festival zelf is aan De Bemdkaffee.

Let goed op: we voorzien géén voetenparking omdat je die waarschijnlijk nog nodig hebt om je danspasjes te showen.

Met de fiets

Je tweewieler is koning op Arendonk Zingt en Swingt! We voorzien zo’n 3 000 m² fietsenparking. Zowel de hele parking van de Bemdhal als de grasveldjes voor en achter de jongenschiro houden we speciaal vrij voor je fiets.

Je komt er terecht via de Torenstraat, Diepenbeemd, Gildenstraat of Kerkstraat.

Op zaterdag, van 14u00 tot 17u00, kan je je fiets trouwens op de fietsenparking laten merken door de gemeentelijke diensten. Dat is helemaal gratis en zorgt ervoor dat de politie je fiets gemakkelijk kan terugbrengen als die ooit gestolen wordt.

Met de auto

De Bemdweide ligt in het centrum van Arendonk, naast de Bemdhal. Je auto laat je best achter op de parking van het zwembad of op andere parkings rond de markt. Die liggen allemaal op wandelafstand van de weide. Op de parking van de Bemdhal zijn fietsen dit weekend de baas, daar kan je met de auto niets komen doen.

In de Gildenstraat, Torenstraat en Diepenbeemd geldt een strikt parkeerverbod. Zo kunnen de hulpdiensten in geval van nood gemakkelijk op het terrein geraken. Zet je je auto toch in één van deze straten, zou het wel eens kunnen dat je hem ergens anders moet oppikken. In andere omliggende straten mag gewoon, volgens de regeltjes weliswaar, geparkeerd worden.

Parkings

- Parking rond de kerk - Vrijheid 29

- Parking Deroissart - Vrijheid 29

- Parking Zwembad - Van Eycklaan 7

- Parking Okay - Hertevelden 16

- Parking Aldi - De Daries 8

- Parking Sint-Claracollege - Kloosterbaan 5

Met het openbaar vervoer

De Lijn passeert met haar bussen vlakbij ons festivalterrein. Vanaf de dichtstbijzijnde bushalte is het letterlijk maar 5 minuten wandelen.  Kom dus gerust met het openbaar vervoer naar het festival. De uurregeling van De Lijn vind je op www.delijn.be

Let wel op: de laatste bussen passeren rond 22u00.  Om thuis te geraken voorzie je dus best een ander vervoermiddel.

Er rijden geen feestbussen of shuttles naar Arendonk Zingt & Swingt 2018.

Kamperen

Er zijn geen kampeervoorzieningen op #AZS18. Kamperen op of aan het festivalterrein is daarom niet toegestaan. Uiteraard kan je wel een Arendonkse vriend of vriendin vragen of je bij hen in de tuin mag logeren.

Extra's

Fiets laten graveren

Op zaterdag tussen 14u00 en 17u00 kan je op de fietsenparking gratis je fiets laten graveren door de gemeentelijke diensten. Zij merken je fiets met een uniek getal. Als je fiets dan ooit gestolen wordt en de politie vindt hem terug, kunnen ze gemakkelijk zien dat hij van jou is.

Geraak je er niet? Dan kan je gerust elke laatste woensdag van de maand, van 13u30 tot 15u30, je fiets laten graveren in de gemeentelijke werkplaatsen.

Spotify afspeellijsten

Kom alvast in de sfeer van #AZS18 met onze Spotify afspeellijsten. We verzamelden namelijk de beste muziek van de Bemdstage en de Mainstage in twee aparte lijsten. Zo kan je de geprogrammeerde artiesten al even beter leren kennen! Maar er is meer, want ook voor het junior- en volwassenenkoor is er een afspeellijst. Ideaal om de liedjesteksten al eens te oefenen en zo zeker uit volle borst mee te kunnen kwelen! Open dus snel je Spotify app, zoek naar Arendonkzingtenswingt en volg onze verschillende afspeellijsten.

 

Veiligheid

Om alles in goede banen te leiden overleggen we vooraf met de lokale politie, onze stewards, security, de gemeente, de brandweer en het Rode Kruis. 

Het Rode Kruis bouwt een hulppost op waar je het hele weekend terecht kan voor eventuele verzorging. Deze hulppost bevindt zich opnieuw in de Brandweerkazerne, toegankelijk via de doorgang tussen de Bemdstage en de buitentoog op het verharde plein. Regelmatig controleren de brandweer en de lokale politie het terrein voor en achter de schermen.

Gelieve altijd de instructies van de hulpdiensten op te volgen.

Wat drugs betreft, hanteert de politie nultolerantie.

Gratis oordoppen

Wij hechten veel belang aan veiligheid. Gratis oordopjes ter beschikking stellen is daar absoluut een onderdeel van. Je kan daarvoor terecht aan het infopunt en de bonnenverkoop.

CM voorziet ook hoofdtelefoons, speciaal voor kinderen. Die haal je gratis af aan het infopunt. We vragen wel een identiteitsbewijs als waarborg.

Verloren & gevonden voorwerpen

Tijdens het festival kan je gevonden voorwerpen afgeven aan het infopunt aan de ingang van het terrein. Als je zelf iets kwijt bent, is dat bijgevolg ook de plaats waar je het misschien kan terugvinden.

Zondag tussen 11u00 uur en 20u00 kan je daar ook nog een kijkje komen nemen. Vanaf woensdag 30 mei liggen alle gevonden voorwerpen bij de lokale politie op Wippelberg 1 in Arendonk.

Vrijwilligers

Naast de mensen van de vaste werkgroep en de cellen decoratie, communicatie, programmatie, logistiek, catering,... hebben wij ook nog zo’n 750 vrijwilligers nodig om te helpen tijdens de opbouw, het weekend zelf en de opruim. De meeste onder hen zijn losse medewerkers die superhard werken om iedereen een fijn #AZS18 te bezorgen.  Onze losse medewerkers doen daarvoor elk jaar enorm hun best. De voorbije jaren merkten we echter dat meer en meer groepen van andere verenigingen ook een handje komen helpen. Dat appreciëren we enorm!

Een dikke merci voor iedereen die zich inzet voor #AZS18!  Laat ons er samen weer een topeditie van maken.

Goede doelen

Vanaf dag één besloten we om ’t Zingt & Swingt gratis te houden en dat lukt ondertussen al 17 jaar! Dankzij de hulp van ruim 750 vrijwilligers en de goodwill van onze sponsors zijn we jaar na jaar gegroeid. Zonder hen bestonden we nu niet meer en konden we dus ook geen geld aan onze goede doelen geven. Maar, nu dus wel en daarom telden we eens uit hoe groot dat bedrag ondertussen al is. We waarschuwen jullie wel, want het is écht fenomenaal! Zit je? De voorbije 16 jaar verdeelden we al bijna 200 000 euro. Dat is een belachelijk groot bedrag en daarvoor willen we jou natuurlijk heel hard bedanken!

Natuurlijk staat dat grote bedrag niet gewoon op onze bankrekening. Integendeel, elk jaar verdelen we het geld onder twee goede doelen.

Zo gaat de helft van de jaarlijkse winst naar Parantee-Psylos vzw. Die vereniging organiseert een sportaanbod op maat van personen met een fysieke, zintuiglijke of verstandelijke handicap. Dat gaat van de coaching van atleten, ondersteunen van G-sportclubs tot de organisatie van verschillende evenementen.

De andere helft wordt aan de Chiro van Arendonk Centrum, die uit een jongens- en meisjeswerking bestaat, geschonken. Zij besteedden dat al aan kookmaterialen voor op kamp en spelmateriaal. Daarnaast gebruikten ze het voor onderhoudswerken en de verbetering van de (brand)veiligheid in hun lokalen.

Daarnaast ondersteunden we de voorbije jaren ook enkele Arendonkse sportclubs die een G-werking hebben.  Zo zijn we trotse sponsor van de G-basketploeg van Okido en de G-zwemmers van de Arendonkse Zwemvereniging. Sinds dit jaar kochten we bovendien ook sport- en spelmateriaal aan voor de Rusthuif en Atletiekclub Arac. Uiteraard opnieuw om hun G-werking te stimuleren.

Sponsors

Een gratis evenement met de omvang van Arendonk Zingt & Swingt kan niet bestaan zonder steun van sponsors. Daarom zoeken we elk jaar ondernemers, handelaars en bedrijven die ons evenement willen sponsoren. Zij kopen onder andere liedjes die onze koren op vrijdagavond of zaterdagnamiddag zingen. In de AZS-Gazet zie je wie welk liedje kocht.

We bedanken via deze weg alvast al deze sponsors voor het mogelijk maken van Arendonk Zingt & Swingt 2018. Zonder hun steun is dit gratis evenement niet realiseerbaar.

Bekijk hier al onze sponsors

Contact

Arendonk Zingt & Swingt is een organisatie van ’t Zingt & Swingt vzw, met als adres Bergen 68 in Arendonk. De vzw is ontstaan in de schoot van Chiro Arendonk Centrum en heeft als doel de organisatie en stimulatie van laagdrempelige initiatieven met een benefiet karakter.

Voor algemene zaken bereik je ons het best via mail op het e-mailadres info@arendonkzingt.be, maar we zijn ook altijd bereikbaar op allerlei sociale media.

- Snapchat: @arendonkzingt

- Instagram: @arendonkzingtenswingt of via de hashtag #AZS18

- Facebook: fb.com/arendonkzingt of via de hashtag #AZS18

- Twitter: @arendonkzingt of via de hashtag #AZS18

Volgende edities

Wil je er zeker van zijn dat je ook naar de volgende edities kan komen? Noteer dan de data voor de volgende jaren al in je agenda. Zo kan je er altijd rekening mee houden voor je eigen feestjes en andere onbelangrijkere, maar gelijktijdige, gebeurtenissen. Een verwittigd AZS’er is er twee waard!

- 17 en 18 mei 2019

- 8 en 9 mei 2020

- 28 en 29 mei 2021

- 13 en 14 mei 2022

- 5 en 6 mei 2023

- 24 en 25 mei 2024

- 16 en 17 mei 2025

- 29 en 30 mei 2026

- 21 en 22 mei 2027

- 12 en 13 mei 2028

- 25 en 26 mei 2029

- 17 en 18 mei 2030